首页 > 外语> 英语六级> 六级

2019-05-01| 来源:互联网| 查看:77| 评论:0

摘要: What does Mr.Putnam's finding about test scores suggest? A.Students from rich families don't need to study hard.B.Parental education affects kids' a

What does Mr.Putnam's finding about test scores suggest?
A.Students from rich families don't need to study hard.
B.Parental education affects kids' academic results greatly.
C.Kids in poor families can hardly graduate from colleges.
D.Family background can make up for academic flaws.
答案:B
解析:
。定位:根据题干中的Mr.Pumam’s和test scores定位到第五段:Stunningly,Mr.Pumam finds that family background is a better predictor of whether or not a child will graduate from university than 8th-grade test scores.Kids in the richest quarter with low test scores are as likely to make it throuugh college as kids in the poorest quarter with mgh scores.
详解:推理判断题。该段首句指出,家庭背景比八年级测验分数更能准确地预测一个孩子是否能够 从大学毕业,并在后一句中具体解释说富裕家庭的孩子即使分数不高,也与贫困家庭分数高的孩子一样 有机会从大学毕业。结合上面两段对不同阶层参与教育和教育方式的差别可知,这能够反映出父母的 家庭教育对孩子学业成绩的影响,故答案为B.。A.“来自富裕家庭的孩子不必努力学习”,第五段第二 句虽然提到考试成绩不及贫困家庭孩子的富裕家庭的学生也有机会从大学毕业,但这主要是说明家庭 教育的影响,而不是说他们可以不努力读书,故排除;C.“贫困家庭的孩子几乎很难从大学毕业”,文章 并没有比较两种家庭孩子大学毕业的整体情况,更没有说贫困家庭的孩子难以大学毕业,故排除;D.“家庭背景可以弥补学业上的不足”,该句似是而非,原文实际上是说家庭教育可以帮助学生提高学业 水平,而不是直接弥补学业上的不足,故排除。

We can infer that working-class parents
A.tend to be more strict with children
B.forbid kids to think independently
C.overlook changes of the society
D.need training for education methods
答案:D
解析:
定位:由题干中的working—class parents定位到第四段第一句:Working—class parents,who have less sparepacity,are more likely to demand that their kids simply obey them.
详解:推理判断题。定位句指出,工薪阶层的父母,由于没有多少余力,只是要求孩子们单纯地服 从。定位句之后还详细地解释了这种做法的弊端,由此可以推断,这些父母需要养育方式上的指导,故 答案为D.。A.“会对孩子更加严厉”,要求孩子们单纯地服从并不等同于“更加严厉”,故排除;B.“禁 止孩子独立思考”,文中提到父母要求孩子们单纯地服从客观上会限制孩子独立思考,但并未在主观上
禁止孩子独立思考,故排除;C.“忽视社会的变化”,本段最后一句提到了社会对高层次的脑力技能的要 求不断提高,但并未提到这些父母对此变化的反应,故可排除。

"Goodnight Moon" time (Line 5, Para.3) refers to the time of_________
A.providing opportunity for kids
B.giving more nourishment to kids
C.being involved in the education of kids
D.reading popular books to infants
答案:C
解析:
定位。由题干中的“Goodnight Moon”time定位到第三段最后一句:Now the children of college— educated parents receive 50%more of what Mr.Putnam calls“Goodnight Moon”time…
详解:语义理解题。对于“Goodnight Moon”time的理解应回溯至该段倒数第二句:In the l970s, there were practically no class differences in the amount of time that parents spent talkin9.reading and playing with toddlers.20世纪70年代,父母与蹒跚学步的孩子一同聊天、阅读和玩耍的时间并不 存在明显的阶级差距,而现在受过高等教育的父母会多给孩子一些“Goodnight Moon”time,可见,这个 时间就是指“与孩子聊天、阅读和玩耍的时间”,也就是参与孩子教育的时间,故答案为C.。A.“为孩子 提供机会”,第三段第一句虽然提到“机遇”,但是并没有说明有具体的时间,且从行文上来看,此句与关 键词位置较远,故可排除;B.“给予孩子更多的营养”,该段第二句中虽提及they are also more nmCuijln9,但从上下文可知,numuing指的主要是精神上的,而不是指物质上的“营养”,故可排除;D.“给婴儿读畅销书籍”,after a popular book for infants是指这个时间的名称是根据一本畅销的婴儿图 书命名的,因此D.曲解了原文的意思,故可排除。
Which of the following statements is true according to Putnam's new book?
A.Marital birth rate almost keeps unchanged among college graduates.
B.Non-marital births have been decreasing among high-school graduates.
C.African-Americans have given birth to more non-marital children.
D.More high-school-educated whites have children before marriage.
答案:A
解析:全文翻译
现如今,在美国最重要的差别是阶级,不是种族,而这种差别影响最大的地方是家庭。几十年来,保守派一直在抨击家庭的解体。而现在一位全国知名的自由派学者也加入了这种论调。
罗伯特·普特南是哈佛大学肯尼迪政府学院的前院长和《独自打保龄》(2000年)的作者,这是一部哀叹美国社会资本衰退的力着。在他的新书《我们的孩子》中,他描述了富人与穷人养育孩子方式之间不断扩大的差距。(56)在受过教育的精英之中,传统家庭正在蓬勃兴旺:受过高等教育的女子中只有不到l0%生育非婚生孩子,这个数字与20世纪70年代几乎不分伯仲。而相比之下,2007年高中教育水平的妇女所生育的孩子有65%为非婚生。不同种族情况也不同:受过高等教育的白人妇女只有2%生育非婚生子女,而在教育程度为高中以下的非裔美国妇女中这个数字则是80%,这些数据自20世纪70年代起就没有多大的变化:但是,高中教育程度的白人妇女之中,生育非婚生子女的比率增加了三倍,已达到50%,而高等教育程度的非洲裔美国妇女中,这一数字仅为原来的三分之一_25%。因此,阶层差异拉大了,而种族差异缩小了一
教养方式影响机遇。中上等阶层家庭不仅更加富裕(拥有两份专业人士的收入),而且更加稳定,他们还更善于养育孩子。(57)20世纪70年代,父母与蹒跚学步的孩子一同聊天、阅读和玩耍的时间并不存在明显的阶级差距。现在父母受过高等教育的孩子比萁他阶层父母的孩子多获得50%普蒋鬲称之为“晚安月亮”的时间(根据一本畅销的婴儿图书命名)。(58)工薪阶层的父母,由于没有多少余力,更有可能只是要求孩子们单纯地服从。短期看来,这样做节省了时间;长期着泵,这样会妨碍孩子学习如何安排自己的生活,并且会妨碍孩子独立思考。因此,穷困父母的教养方式是社会流动的一个障碍,并且随着世界更加复杂和更偏重高层次的脑力技能,这种情况还会加剧。
(59)普特南先生还有一个惊人的发现,家庭背景比八年级测验分数更能准确地预测一个孩子是否能够从大学毕业。家庭经济条件在前四分之一阶层的孩子即使测验分数低也和冢夏荼件在后四分之一的高分孩子一样能 普蒋南无生提出了一个一揽子政策,建议帮助穷困孩子发掘潜能,例如提高贫困家庭的补贴,教授他们更好的养育技巧,改善幼儿园看护,以及促使课后篮球俱乐部免费二他敦促50个州全部试行以找到最有效的方法。这样一个复杂的问题是不可能有简单的解决之道的:
定位:由题干中的Pumam’S new book定位到第二段第三句:Among the educated elite the traditional family is thnvul9:fewer than l0%of births to female college graduates are outside marriagure that is barely higher than it was in l970.
详解:事实细节题。第二段第三句提到,在受过教育的精英之中,传统家庭正在蓬勃兴旺:受过高等 教育的女子中只有不到l0%生育非婚生孩子,这个数字与20世纪70年代几乎不分伯仲,换言之,在受 过高等教育的女性中,婚内生子的比例在1970年到2007年间几乎没有变化,故答案为A.。B.“在高中 毕业群体中,非婚生子女一直在减少”,文章只是在第二段第六句中提到高中教育程度的白人生育非婚 生子女的情况增加了,故排除;C.“非裔美国人非婚生子女更多”,作者主要从不同教育阶层比较非婚生 子女的比例,并没有整体比较白人和非裔美国人的非婚生子女情况,故排除;D.“更多高中教育程度的 白人在婚前生子”,作者在本段第六句提到高中教育程度的白人非婚生子女率有所提高,这与婚前生子 概念不同,因此D.与原文意思不符,故排除。
Questions 下列are based on the following passage.
The most important divide in America today is class, not race, and the place where it matters most is in the home.Conservatives have been banging on about family breakdown for decades.Now one of the nation's most prominent liberal scholars has joined the chorus.
Robert Putnam is a former dean of Harvard's Kennedy School of Government and the author of Bowling Alone (2000), an influential work that lamented the decline of social capital in America, In his new book, Our Kids, he describes the growing gulf between how the rich and the poor raise their children.Among the educated elite the traditional family is thriving : fewer than 10% of births to female college graduates are outside marriage--a figure that is barely higher than it was in 1970.In 2007 among women with just a high-school education, by contrast, 65% of births were non-marital.Race makes a difference : only 2% of births to white college graduates are out-of-wedlock, compared with 80% among African-Americans with no more than a high-school education, but neither of these figures has changed much since the 1970s.However, the non-marital birth proportion among high-school-educated whites has quadrupled, to 50% , and the same figure for college-educated blacks has fallen by a third, to 25%.Thus the class divide is growing even as the racial gap is shrinking.
Upbringing affects opportunity.Upper-middle-class homes are not only richer(with two professional incomes ) and more stable; they are also more nurturing.In the 1970s, there were practically no class differences in the amount of time that parents spent talking, reading and playing with toddlers.Now the children of college-educated parents receive 50% more of what Mr.Putnam calls "Goodnight Moon" time (after a popular book for infants).
Working-class parents, who have less spare capacity, are more likely to demand that their kids simply obey them.In the short run this saves time; in the long run it prevents the kids from learning to organize their own lives or think for themselves.Poor parenting is thus a barrier to social mobility, and is becoming more so as the world grows more complex and the rewards for superior cognitive skills increase.
Stunningly, Mr.Putnam finds that family background is a better predictor of whether or not a child will graduate from university than 8th-gmde test scores.Kids in the richest quarter with low test scores are as likely to make it through college as kids in the poorest quarter with high scores.
Mr.Putnam suggests a grab-bag of policies to help poor kids reach their potential, such as raising subsidies for poor families, teaching them better parenting skills, improving nursery care and making after-school baseball clubs free.He urges all 50 states to experiment to find out what works.A problem this complex has no simple solution.
答案:A
解析:

Various health-related advisory and intermediary agencies are encouraged to be set up to assist all parties to reduce expenditure.
答案:K
解析:
?

The world's largest retailer is now aiming at pioneering the market of affordable health services.
答案:E
解析:
?

Fee for service, one of the main reasons of increasing medical expenditure, is now under tremendous reform.
答案:B
解析:
?

Theurgent-care centers" fill a gap for patients with harsh but chronic ailments or injuries.
答案:F
解析:
?

本文转载自网络,如对您的侵权,请联系站长删除!

上一题
下一题